Makaroni ar tomātiem un papriku 5
Makaroni – 200 grami
Paprika – 1 gab.
Tomāti – 2 gab.
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Ķiploks – 2-3 daiviņas
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Tomātu pasta – 1 ēdamkarote
Nedaudz ūdens (aptuveni pusglāze)
Sāls un garšvielas – pēc gaumes
Siers – pārkaisīšanai
Zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks) – dekorēšanai
Pagatavošana:
Katliņā verdošā ūdenī liek vārīties makaronus un vāra pēc norādītās instrukcijas. Kad makaroni gatavi tos nokāš.
Notīra papriku un smalki sagriež, burkānu sarīvē. Ķiplokus un sīpolus smalki sakapā. Visu liek cepties uz pannas, cep, kamēr zeltaini brūns. Pannā pievieno izvārītos makaronus.
Glāzē ielej ūdeni (līdz pusei) un pievieno tomātu pastu, visu kārtīgi samaisa – pievieno sāli un citas garšvielas pēc gaumes. Pievieno pannā. Uz lēnas uguns, kārtīgi visu samaisot sautē zem vāka vidēji 5-7 minūtes.
Pirms pasniegšanas katru porciju pārkaisa ar sarīvētu sieru un sakāpiet zaļumiem.