Kartupeļu sacepums ar dārzeņiem un sēnēm 5

Sastāvdaļas:

Kartupeļi – 0,5 kg
Sēnes – 200 grami
Sīpols (vidējs) – 1 gab.
Tomāti – 2 gab.
Siers – 150 grami
Krējums vai majonēze (var arī sajaukt) – 100 grami
Augu eļļa – 20 grami
Sviests – cepamtrauka iesmērēšanai
Sāls un garšvielas – pēc savas gaumes

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pannā uzkarsē eļļu un apcep aplīšos sagrieztu sīpolu, pēc mirkļa pievienojiet daiviņās sagrieztas sēnes (labāk izmantot svaigas, piemēram, veikalos nopērkamos šampinjonus). Pievienojiet sāli un garšvielas, turpiniet cept vidēji 5 minūtes, bet nesadedziniet! Cepiet tik ilgi, kamēr sēnes vairs neizdala šķidrumu.

Tikmēr nomizojiet kartupeļus un sagrieziet plānās šķēlītēs. Salieciet bļodā, kārtīgi pasāliet, pievienojiet garšvielas un apmaisiet.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar sviestu iesmērējiet cepamtrauka malas un dibenu. Kārtojiet tajā kartupeļus, bet pēc tam – sēnes ar sīpoliem. Pāri visam lieciet majonēzi, krējumu vai abus kopā. Sagrieziet tomātus šķēlītēs un kārtojiet pāri. Uzklājiet foliju un lieciet cepeškrāsnī 180 grādos uz vidēji 20 minūtēm.

Pēc tam foliju noņemiet, uzberiet rīvētu sieru un cepiet vēl vidēji 15 minūtes (kartupeļiem ir jābūt mīkstiem!).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.