Foto – Anda Krauze

Sautēti kāposti ar apelsīniem 0

• 3 kg kāpostu
• 2–3 apelsīni
• 150 g brūnā cukura
• 3 ēdam­karotes kausētu cūku tauku vai eļļas
• 2 ēdam­karotes ķimeņu
• Sāls pēc garšas

Kāpostus liek katlā un uzlej aptuveni litru ūdens. Uzvāra. Pusstundu sautē uz lēnas uguns, tad pievieno taukvielas un ķimenes, samaisa un turpina sautēt.

Apelsīnus nomazgā, pārgriež, izspiež sulu un pievieno kāpostiem. Iemaisa cukuru, nogaršo, ja nepieciešams, pieber sāli un turpina sautēt aptuveni divas stundas. Ja vajag, papildina šķidrumu, uzmanot, lai kāposti nepiedeg.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.