![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2021/06/shutterstock_1879896553.jpg)
Tie ir ērtāki lietošanai 0
Saldētā pārtika var ietaupīt laiku un pūles, skaidro uztura speciāliste Maija Feleira.Daži produkti jau ir daļēji pagatavoti. Piemēram, brokoļi pirms sasaldēšanas bieži tiek daļēji vārīti, tāpēc tos pirms pasniegšanas vajag tikai īsā brīdī uzsildīt.
1. Saldēti augļi un dārzeņi, piemēram, nomizots un sagriezts mango, var tikt uzreiz atkausēti un apēsti.
2. Saldēti spināti ļauj izvairīties no laikietilpīgas tīrīšanas un blanšēšanas, saka uztura speciāliste Marija Barone.
Saldētiem produktiem pēc atkausēšanas bieži mainās tekstūra. Piemēram, zemenes var kļūt mīkstākas, saka profesors Teilors Voless. Izmantojiet tās smūtijos, gatavošanā vai cepšanā.
Kā panākt, lai dārzeņi cepeškrāsnī kļūst kraukšķīgi?
1. Atkausējiet dārzeņus zem silta ūdens.
2. Nosusiniet ar papīra dvieli, lai atbrīvotos no liekā mitruma.
3. Pievienojiet eļļu un cepiet gaisa friterī vai cepeškrāsnī.
– Daudzus saldētus dārzeņus var gatavot bez atkausēšanas – vienkārši izklājiet uz cepampannas, pievienojiet garšvielas un cepiet.
– “Es regulāri izmantoju saldētus brokoļus, ziedkāpostus, Briseles kāpostus un pupiņas maisījumos un wok ēdienos. Tie garšo lieliski!” saka profesors Voless.
Saldētā pārtika = Ērta un garšīga alternatīva!