Tie var būt lētāki 0

Foto: freepik.com/inna.dodor

Saldēti produkti bieži vien ir lētāki nekā svaigi, kas padara tos par izdevīgu izvēli. Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem, saldēti kazenes, mellenes, avenes, brokoļi, Briseles kāposti, kukurūza, zaļās pupiņas, kale un spināti vidēji maksā mazāk nekā to svaigās alternatīvas.

Tas var radīt ievērojamu ietaupījumu, saka pārtikas zinātnieks un klīniskais asociētais profesors Teilors Voless no Džordža Vašingtona Universitātes. Protams, var būt izņēmumi – piemēram, vasaras mēnešos, kad svaigi produkti reizēm var būt lētāki, piebilst uztura speciāliste Marija Barone.

Svarīgi ir domāt ne tikai par sākotnējām izmaksām. Saldēta pārtika var palīdzēt ietaupīt arī tādēļ, ka tā saglabājas vairākus mēnešus, skaidro Voless.

Kā pagarināt saldētās pārtikas derīguma termiņu?
– Izņemiet produktus no oriģinālā iepakojuma.
– Uzglabājiet tos aizveramās plastmasas saldētavu maisiņos.
– Izspiediet no maisiņiem pēc iespējas vairāk gaisa, lai novērstu produktu kvalitātes zudumu.
– Ja plānojat glabāt ilgāk, dubultojiet iepakojumu, iesaka Voless.

Rezultātā mazāk ēdiena nonāk atkritumos, un jūs ietaupāt naudu ilgtermiņā!

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.