3 gardu pankūku receptes Māmiņdienai, iedvesmojoties no dažādu valstu virtuvēm 0
Gultā pasniegtas svaigi ceptas pankūkas ir lielisks veids, kā iepriecināt un palutināt mammu Māmiņdienā. Šogad “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Annu Birmani iesaka 8. maija rītā pārsteigt mammas ar gardām brokastu pankūkām, kas tapušas, iedvesmojoties no citu valstu virtuvēm. Trīs neparastas pankūku receptes aizvedīs patiesi baudāmā kulinārajā ceļojumā, sākot ar garšām no izsmalcinātās Francijas virtuves līdz pat Japānas pārsteidzošajām ēdienu niansēm.
Plānās pankūkas “Galette”
Sastāvdaļas:
1. “Dobeles dzirnavnieka” Plāno pankūku maisījums
2. Gabaliņš cietā siera
3. Olas
4. Sagriezti šķiņķa gabaliņi
5. Sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pankūku mīklu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2. Uzkarsē pannu. Uz pannas uzlej vienu kausiņu mīklas, ļauj tai izplūst pa visu pannas virsmu. Cep aptuveni 1 minūti.
3. Pankūkai nedaudz atloka uz augšu visas četras malas, izveidojot kvadrāta formu.
4. Pankūkas vidū uzsit veselu olu, uzber nedaudz sāli, piparus, uzliek vāku un ļauj olai savilkties. Apkārt olai uzber nedaudz sarīvētu sieru, uzliek šķiņķa gabaliņus vai citas piedevas pēc izvēles.
Japāņu suflē pankūkas
Sastāvdaļas:
1. 2 olas
2. 20 ml piena
3. 30 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
4. 30 g cukura
5. Šķipsniņa sāls
6. Piedevas pēc saviem ieskatiem – svaigas ogas, putukrējums u.c.
Pagatavošana:
1. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
2. Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar sāli, pienu un miltiem, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa.
3. Otrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus. Pamazām, turpinot putot, pa tējkarotei pievieno cukuru. Masu puto līdz iegūts stingras olu baltuma putas.
4. Abas masas sajauc kopā, viegli iecilājot olu dzeltenumu masu olas baltuma putās.
5. Pannu ietauko ar eļļainu slotiņu vai birstīti, liek uz lēnas uguns un uzsilda.
6. Uz pannas liek pankūku mīklas pikučus, uzpilina uz pannas virsmas tējkaroti ūdens un uzliek vāku.
7. Ļauj pankūkām cepties pāris minūtes, tad tās apgriež un cep no otras puses, atkal uzpilinot uz pannas virsmas tējkaroti ūdens.
8. Suflē pankūkas pasniedz ar saldām piedevām – svaigām ogām, putukrējumu vai citām pēc sirds patikas.
“Dutch baby” jeb holandiešu krāsnī ceptā pankūka
Sastāvdaļas:
1. 3 olas
2. 125 ml piena
3. 70 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
4. 20 g cukura
5. Šķipsniņa muskatrieksta
6. Šķipsniņa kanēļa
7. Šķipsniņa sāls
8. 10 g sviesta
9. Svaigas ogas un pūdercukurs dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C.
2. Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, liek blenderī un sablendē.
3. Kad krāsns uzkarsusi, tajā ievieto parasto cepšanas pannu vai apaļu krāsns cepešpannu (pirms cepšanas nepieciešams pārliecināties, ka panna ir paredzēta cepšanai krāsnī un tai nav plastmasas rokturis). Pannu karsē aptuveni 10 minūtes.
4. Kad panna uzkarsusi, tajā ieliek sviestu un ļauj izkust.
5. Pa virsu sviestam lej visu mīklu.
6. Pankūku cep krāsnī 20 minūtes.
7. Pēc cepšanas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar ogām vai augļiem.