3 gardas receptītes makaronu ēdieniem bez gaļas 0
1. Spageti ar ķiršu tomātiem, rukolu un cieto sieru
Sastāvdaļas:
• 500 g spageti,
• 10 ķirštomāti,
• 3–5 šķēles saulē kaltētu tomātu,
• 3 ķiploka daiviņas,
• Parmas vai cits cietais siers,
• rukola,
• olīveļļa.
Pagatavošana:
Kamēr vieglā sālsūdenī vārās spageti, pannā uzkarsē olīveļļu, apcep ķiploka daiviņas, pieliek sagrieztus tomātus un sautē 3–5 minūtes. Tad pievieno nokāstus spageti, sajauc un pārkaisa ar rukolu. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru.
2. Makaroni ar tomātiem un turku zirņiem
Sastāvdaļas:
• 350 g makaronu,
• 400 g vārītu turku zirņu,
• 410 g grieztu tomātu savā sulā,
• 150 ml saldā krējuma,
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu,
• ⅔ tējkarotes sāls,
• siers – pasniegšanai.
Pagatavošana:
Katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus, līdz tie mīksti. Nokāš, pievieno saldo krējumu, tomātus, turku zirņus, sāli un maltus melnos piparus. Uzvāra. Liek šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu sieru.
Ja vēlas pikantāku garšu, ēdienam var pievienot sakapātu ķiploka daiviņu
3. Makaroni ar zaļumiem un Feta sieru
Sastāvdaļas:
• 350 g Penne pastas,
• 300 g sarkano plūmju tomātu,
• 250 g dzelteno plūmju tomātu,
• 140 g fetas siera,
• sauja rukolas,
• šķipsna sāls.
Pesto mērcītei:
• 60 g spinātu lapiņu,
• 20 g rīvēta siera,
• 50 g ciedru riekstu (pīniju),
• 70 ml pirmā spieduma olīveļļas,
• 1 ķiploka daiviņa.
Pagatavošana:
Lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, liek pastu un vāra aptuveni septiņas minūtes, līdz pasta sasniedz gatavības kondīciju. Nolej ūdeni. Pagatavo pesto, sablendējot visas sastāvdaļas. Karstai pastai pievieno pesto un samaisa. Pieber šķēlītes sagrieztus plūmju tomātus, rukolu un samaisa. Liek šķīvjos un uzbārsta fetas sieru. Pasniedz karstu
.