Foto: Scanpix/REUTERS/LETA

Alēna Delona ģimene neizpildīs aktiera pirmsnāves vēlēšanos – viņa suns netiks apglabāts kopā ar viņu 30

Franču kinozvaigzne Alēns Delons pirms nāves vēlējies, lai viņa mājdzīvnieks beļģu aitu suns Lubo tiktu iemidzināts un noguldīts viņam blakus kapā. Tomēr viņa ģimenes locekļi ir paziņojuši, ka aktiera vēlēšanās netiks izpildīta, vēsta “The Guardian“.

Reklāma
Reklāma
Itāļu pavāri brīdina tūristus: ko nekad nevajadzētu pasūtīt vietējos restorānos
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vispļāpīgākie cilvēki 10
VIDEO. “Galvenā problēma ir muldēšana! Varbūt jūs tur, Rīgā, sāksiet strādāt?” Lembergs pievienojas drona sāgas šķetināšanai 55
Lasīt citas ziņas

Aktieris, kurš devās mūžībā 18. augustā 88 gadu vecumā, bija teicis, ka vēlas, lai viņa 10 gadus vecais mājdzīvnieks aizietu kopā ar viņu. “Viņš ir mans dzīves beigu suns… Es viņu mīlu kā bērnu,” Delons stāstīja izdevumam “Paris Match” 2018. gadā. “Manā dzīvē ir bijuši 50 suņi, bet ar šo man ir īpašas attiecības. Viņš pēc manis skumst, kad es neesmu klāt. Ja es nomiršu pirms viņa, es lūgšu veterinārārstam viņu iemidzināt manās rokās. Es labāk to daru, nekā zinu, ka viņš nomirs uz mana kapa aiz skumjām,” viņš skaidroja savu lēmumu.

Otrdien pēc tam, kad dzīvnieku tiesību aktīvisti pauda sašutumu par iespējamu vesela dzīvnieka iemidzināšanu un piedāvāja atrast sunim jaunas mājas, aktiera ģimene paziņoja, ka Lubo dzīvos. Delona meita apstiprināja ziņas, uzsverot, ka Lubo ir daļa no ģimenes un tiks paturēts.

CITI ŠOBRĪD LASA

Francijā nav likuma, kas liegtu īpašniekiem iemidzināt savus dzīvniekus, bet veterinārārstiem ir tiesības izlemt, vai izpildīt viņu vēlmes.

Tiek ziņots, ka Delons šonedēļ tiks apbedīts Francijā, savas mājas teritorijā, “visstingrākajā privātumā”, lai gan ģimene nav sniegusi sīkāku informāciju. Pirms nāves aktieris sacīja, ka nevēlas nacionāla mēroga ceremoniju, taču vēlas, lai viņu apglabā tāpat kā jebkuru citu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.