Baltā aukstā zupa – tumīga un sātīga 10
Sastāvdaļas
• 2 kg svaigu gurķu
• 1 kg sarkano vai balto redīsu
• 0,8–1 kg galviņas lapu salātu
• 200 g maurloku
• 150–200 g loku
• 200 g diļļu
• 6 l kefīra
• čili mērce
• pipari
• sāls
• krievu sinepes
Pagatavošana.
Gurķus un redīsus sarīvē salmiņos, salātus, lociņus un dilles sagriež. Pielej kefīru, kuram pikantumam pievienota čili mērce, krievu sinepes, pipari un sāls.
!!! Lai zupa būtu tumīgāka un sātīgāka, kefīram ūdeni nepievieno.
PADOMS
* Lai zupa būtu aromātiskāka, vispirms bļodā liek sasmalcinātus zaļumus, pievieno šķipsniņu sāls un ar koka stampiņu vai karoti kādu brīdi tos pastampā, lai izdalītos sula.
* Savukārt asumiņam var pievienot ne vien sinepes, bet arī mārrutkus.
* Ja gribas, lai zupa būtu sātīgāka, var pielikt vārītus kartupeļus un konservētos zirnīšus.