Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem 10
Sastāvdaļas:
1 gab. garais gurķis vai vairāki lauku gurķīši
Saišķītis dilles
Mazliet bazilika (svaigā)
Saišķītis lociņi
Melnie pipari, sāls
Citrons (sulai)
1 iepakojums grieķu jogurts
2 vārītas olas
Puravs (nedaudz)
Pagatavošana:
Gurķus nomizo, sagriež gabaliņos un liek blenderī. Pievieno dažas bazilika lapiņas, dilles, sīpollokus, sāli, maltus melnos piparus, iespiež mazliet citrona sulas un visu sablenderē.
Pa to laiku novāra olas, atdzesē un nomizo.
Pēc tam pievieno grieķu jogurtu un zupu ar blenderi viegli uzkuļ. Zupas konsistenci regulē ar sastāvdaļām: ja vēlas biezāku – pievieno vairāk gurķus un zaļumus, ja šķidrāku – mazāk.
Sagriež ripiņās svaigo puravu.
Lej šķīvī, pārkaisa ar smalki sakapātu cieti vārītu olu un purava ripiņām.