Piparmētru un gurķu aukstā zupa 10
Sastāvdaļas
• 4 gurķi
• 600 ml kefīra
• 200 ml jogurta bez piedevām
• 3–4 piparmētru zariņi
• 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu
• ½ tējkarotes krievu sinepju
• ½ tējkarotes mārrutku
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote cukura
• ½–1 tējkarote sāls
Pagatavošana.
Gurķus smalki sagriež (ja plāna miziņa, var arī nemizot). Dilles un pētersīļu lapiņas sakapā. Piparmētras rupji sakapā, pieliek nedaudz kefīra un sablendē. Pievieno atlikušo kefīru un jogurtu, kā arī mārrutkus, sinepes, sāli, cukuru un maltus melnos piparus. Visas sastāvdaļas samaisa un pāris stundu patur vēsumā. Pasniedzot dekorē ar svaigi plūktām piparmētru lapiņām.