Bulgāru aukstā zupa – taratora 10

Sastāvdaļas
650 ml kefīra
2 gurķi
3 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes sakapātu diļļu
75 g sakapātu valriekstu
ēdamkarote cukura
pustējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Valriekstus apgrauzdē un smalki sakapā. Gurķus sagriež kubiņos vai strēmelītēs. Ķiploka daiviņas sīki sakapā. Visas sastāvdaļas, izņemot valriekstus, liek katlā un samaisa. Pasniedz zupas bļodiņās, pārkaisītus ar sakapātiem valriekstiem. Bulgāri lielākoties izmanto jogurtu, bet gandrīz tikpat gardi iznāk ar kefīru.

DER ZINĀT

Kefīra aukstajām zupām ir pilnīgāka, biezāka garša, ja tām pievieno nedaudz cukura.

CITI ŠOBRĪD LASA

Okrošku var gatavot ne tikai ar kefīru, bet arī kvasu.

Ja kefīrs zupā šķiet par skābu, tā vietā var izmantot bezpiedevu jogurtu, kas atjaukts ar ūdeni.

Kefīra auksto zupu var gatavot ar visu veidu dārzeņiem, pievienojot novārītas olas, gaļu vai zivis. Galvenais – vienu no dārzeņiem izvēlēties par zupas pamatu, piemēram, bietes, gurķus vai redīsus, un pārējās sastāvdaļas kombinēt pēc pieejamības.

Svarīgi zupai pievienot zaļumus, kas piešķir svaigumu un patīkamas garšas akcentu. Tās var būt ne tikai tradicionālās dilles vai lociņi, bet arī lupstājs, timiāns, raudene, kinza.

Auksto zupu vismaz uz divām stundām atdzesē ledusskapī. Ieteicams to pasniegt ne siltāku par 12 ºC.

Kefīra un ogu saldos kokteiļus gatavo, pievienojot nedaudz ūdens un medus. Lai kokteilim nejustu skābumu, ieteicams pievienot gatavu banānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.