RIEKSTI – tai. Augsta kaloritāte, jo rieksti satur daudz tauku, lielākoties nepiesātināto. Brazīlijas rieksti palīdz izvairīties no kardiovaskulārām slimībām, vēža un ātras novecošanas. Pekanrieksti nostiprina imūnsistēmu. 0
SARKANĀS VĪNOGAS – sidantu. Palīdz mazināt kardiovaskulāro slimību risku.
SĒKLAS – saulespuķu, sezama, ķirbju sēklas ir bagātas ar minerālvielām, olbaltumvielām, šķiedrvielām, antioksidantiem un E vitamīnu.
ZIVIS – baltās zivis bagātas ar vitamīniem, minerālvielām un olbaltumvielām, ideālas diētai. Treknas zivis (lasis, āte, tuncis) satur omega-3 taukskābes. Samazina atkārtota infarkta un kardiovaskulāro slimību risku. Visās zivīs ir jods, fluors un kalcijs.
Avots: Andrejs Ērglis, Iveta Mintāle Sirds un virtuve, R. 2010
Publicēts žurnāla 36,6°C tematiskajā izdevumā “Sirds veselības ceļvedis”