JOGURTS – satur daudz olbaltumvielu un kalcija. Jāizvēlas jogurts ar pazeminātu tauku saturu. Uzmanība jāpievērš jogurtiem ar augļiem – tajos var būt daudz cukura! Pārbaudiet etiķeti! 0


Foto – Shutterstock

KAKAO – satur antioksidantus. Krūzīte kakao, atšķaidīta ar ūdeni vai liesu pienu, der kā antioksidants sarkanvīna vietā.

ĶIPLOKS UN SĪPOLS – antioksidants, aizkavē trombu veidošanos. Sīpols pazemina asinsspiedienu, šķidrina asinis.

Foto – Shutterstock

MAIZE – vislabāk pilngraudu, daudz šķiedrvielu, augsta kaloritāte.

Pašcepta maize. Draugi man uzdāvināja maizes ieraugu, ko glabāju ledusskapī, un kopš tā laika divas reizes mēnesī cepu pilngraudu rudzu maizi. Pārklāts ar linu dvielīti, maizes klaipiņš glabājas divas nedēļas, un šajā laikā mēs to pieveicam. Foto no Andas Čakšas personīgā arhīva

MAJONĒZE – aizliegtais produkts. Ļoti bagāta ar taukiem un holesterīnu.

Foto: SHUTTERSTOCK

OLAS – daudz holesterīna, bet arī B2 un E vitamīna, dzelzs. Olas baltumā nav holesterīna. Atļautas nelielos daudzumos.

PIENS – govs piens satur daudz olbaltumvielu un kalciju. Pienā ir daudz bagāti ar dzelzi, magniju, cinku un proteīniem, kas ļoti svarīgi diētāpat kā sarkanvīns tās satur lielu daudzumu antiokpiesātināto tauku, tāpēc cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar holesterīnu, ieteicams lietot pienu ar zemu tauku saturu.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.