JOGURTS – satur daudz olbaltumvielu un kalcija. Jāizvēlas jogurts ar pazeminātu tauku saturu. Uzmanība jāpievērš jogurtiem ar augļiem – tajos var būt daudz cukura! Pārbaudiet etiķeti! 0
KAKAO – satur antioksidantus. Krūzīte kakao, atšķaidīta ar ūdeni vai liesu pienu, der kā antioksidants sarkanvīna vietā.
ĶIPLOKS UN SĪPOLS – antioksidants, aizkavē trombu veidošanos. Sīpols pazemina asinsspiedienu, šķidrina asinis.
MAIZE – vislabāk pilngraudu, daudz šķiedrvielu, augsta kaloritāte.
MAJONĒZE – aizliegtais produkts. Ļoti bagāta ar taukiem un holesterīnu.
OLAS – daudz holesterīna, bet arī B2 un E vitamīna, dzelzs. Olas baltumā nav holesterīna. Atļautas nelielos daudzumos.
PIENS – govs piens satur daudz olbaltumvielu un kalciju. Pienā ir daudz bagāti ar dzelzi, magniju, cinku un proteīniem, kas ļoti svarīgi diētāpat kā sarkanvīns tās satur lielu daudzumu antiokpiesātināto tauku, tāpēc cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar holesterīnu, ieteicams lietot pienu ar zemu tauku saturu.