Divas neparastas receptes marinētiem redīsiem. Ziemā noderēs! 0
Konservēšana ir viens no izplatītākajiem un drošākajiem ziemas krājumu gatavošanas veidiem, bet lielas etiķa koncentrācijas dēļ tas tomēr nav īpaši veselīgs. Mājās marinējot dārzeņus un augļus, jācenšas lietot pēc iespējas mazāk etiķa vai aizstāt to ar vīna vai augļu etiķi, kā arī citronskābi.
Šoreiz piedāvājam marinēt kaut ko neparastāku – redīsus, kas saauguši itin brangi.
Marinēti redīsi ar selerijām
• 700 g redīsu
• 2 seleriju kāti
• 0,7 l ūdens
• 50 g cukura
• 1 tējkarote citronskābes
• 30 g sāls
Seleriju kātus sagriež nelielos gabaliņos. Redīsus un selerijas blanšē verdošā ūdenī, pēc 2–3 minūtēm izņem un liek burkās.
Marinādei uzvāra ūdeni ar cukuru, citronskābi un sāli. Verdošu uzlej redīsiem un seleriju kātu gabaliņiem.
Burkas pasterizē 30 minūtes un aizvāko. Apgāž otrādi un atdzesē. Pēc mēneša jau var pagaršot, kas sanācis.
Marinētu redīsu salāti
• 1 kg vidēja izmēra redīsu
• 200 ml sarkanvīna etiķa
• 200 g cukura
• 1 pilna ēdamkarote sāls
Etiķi samaisa ar cukuru un sāli, līdz tie izšķīst. Redīsus sagriež plānās šķēlītēs, pilda burkās un uzlej marinādi. Salātus var ēst pēc divām stundām, kad redīsi jau būs iemarinējušies, bet var arī dažas dienas uzglabāt ledusskapī.
No izdevniecības “Latvijas Mediji” grāmatas “Ģimenes krājumi”