Smiltsērkšķu krēma kūka ar aveņu medus un alus zefīru 2

Restorāns ELEMENTS

Šefpavāre: Svetlana Riškova


Smiltsērkšķu un lazdu riekstu krēma kūka ar meža aveņu medus un Lielvārdes gaišā alus zefīru (4 porcijas)

Rupjmaizes un medus biskvītu gatavo, samaisot viendabīgā masā 60 g miltu, 60 g rupjmaizes rīvmaizes, 1 olu, 100 g skābā krējuma, 130 g meža aveņu medus, 6 g cepamā pulvera. Masu cep uz silikona (to var aizvietot ar cepampapīru vai pergamentu) 7 min 180 °C temperatūrā.

Lazdu riekstu krēmam saputo 100 g sviesta, pievieno 200 g lazdu riekstu krēma “Nutella”, produktus samaisa.

Želejai uzkarsē 200 ml smiltsērkšķu sulas, pievieno 2 g agaragara, 50 g cukura, samaisa un vāra, līdz parādās pirmie burbuļi. Šķidrumu atdzesē, līdz tas pārtop par želeju.

Zefīram uzbriedina 4 g želatīna plāksnēs, nolej lieko ūdeni, izkausē ūdens peldē. Puto 15 min 150 ml Lielvārdes gaišā alus kopā ar 120 g meža aveņu medus, pakāpeniski pielejot tievā strūklā želatīna masā. Sajauktos, saputotos produktus izspiež no konditorejas maisa uz silikona, atdzesē.

Ēdienu pasniedz un dekorē ar šokolādi un dzērvenēm.

Nākamajā žurnāla “Mājas Viesī” iepazīsties ar vēl deviņām izcilām ēdienu receptēm, kurās izmantots medus!

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.