
Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas 2
Restorāns: DĀRZS Spīķeros
Garšu meistars: Andris Taal
Ar avenēm pildītas kazas siera bumbiņas, pasniegtas ar saldējumu, meža aveņu medus un Lielvārdes gaišā alus mērci (4 porcijas)
Meža aveņu medū (apm. 20 g) apviļā 320 g kazas siera 16 aptuveni vienādus gabaliņus. Jāuzmanās, lai nekūst, jo tad būs grūti satīt bumbiņās. Siera masā izveido bedrīti, ieliek aveni un aizklāj ar sieru, izveido apaļu bumbiņu. Vajadzīgas 16 avenes, katrai porcijai taisa divas bumbiņas. Sasmalcina 150 g “Kellogs” pārslas, kurās apviļā sagatavotās siera bumbiņas, līdz tās ir pilnīgi aplipušas ar pārslām. Uzkarsē friterī 200 g eļļas. 150 – 160 °C cep sagatavotās bumbiņas, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Mērcei sajauc 3 ēd. k. meža aveņu medus ar 50 ml olīveļļas un 50 ml Lielvārdes gaišā alus, maisa, līdz masa ir viendabīga.
Ēdienu pasniedz, uzklājot vispirms uz šķīvja mērci, tad izkārto siera un saldējuma (vēlams, vaniļas, var būt arī citas atbilstoši gaumei) bumbiņas. Dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, piparmētru lapām, pārkaisa ar 10 g pūdercukura.