
Meža aveņu medus deserts ar Lielvārdes alus želejām 2
NEATKARĪGAIS PAVĀRMĀKSLAS MĪLĒTĀJS
Šefpavārs: Havjērs Hosē Garsija
Meža aveņu medus “stropa” deserts ar Lielvārdes tumšā alus – upeņu, dzērveņu želejām (4 porcijas)
Sajauc 100 g meža aveņu medus ar 300 ml saldā krējuma, ielej sifonā, kam ir pievienota viena skābekļa patrona, liek ledusskapī uz 2 h dzesēties.
Izsijā caur smalku sietu 300 g biezpiena.
Katliņā 150 ml Lielvārdes tumšā alus vāra 300 g upeņu, pievieno 50 g cukura, izkāš. Vāra aptuveni 1 min ar izkausētām 2 želatīna plāksnītēm, liek dzesēties istabas temperatūrā, līdz masa pārtop želejā.
Identiskā veidā pagatavo dzērveņu un Lielvārdes tumšā alus želeju.
Pagatavo mērci, sablenderējot 100 ml laima sulas ar 100 g meža aveņu medus, svaigām piparmētru lapām pēc gaumes.
Ēdienu pasniedzot, uzliek uz šķīvja gredzenveida formas, ieber tajās izsijāto biezpienu, pārlej ar mērci, sagriež mazos kubiciņos želeju, ko izvieto ap apli, noņem gredzenu, dekorē ar jāņogām.