
Dārza salāti ābolu-meža aveņu medus vinegreta mērcē 2
Bārs–restorāns: BURGA
Šefpavārs: Mārtiņš Brūveris
Dārza salāti ābolu–meža aveņu medus vinegreta mērcē ar cāļa, liellopa filejas strēmelītēm meža aveņu medus un Lielvārdes gaišā alus marinādē (4 porcijas)
Uz četriem šķīvjiem uzgriež 4 tomātus, 4 gurķus, 4 avokado un izvieto tos, sajaucot ar dārza salātu lapām.
Dārzeņiem pārlej ābolu–meža aveņu vinegreta mērci, ko gatavo, sajaucot 50 ml ābolu etiķa, 100 g meža aveņu medus, 3 daiviņas smalki sakapātu ķiploku, sāli, piparus pēc gaumes. Sajauktos produktus intensīvi maisa un lēnām pievieno 350 ml olīveļļas, maisa, līdz mērces masa kļūst viendabīga.
Sagriež strēmelītēs 350 g cāļa un 350 g liellopa filejas un ieliek uz 1 h marinādē, ko gatavo, sajaucot 100 g meža aveņu medus, 300 ml Lielvārdes gaišā alus, 40 ml Īru viskija, sāli, piparus pēc gaumes. Pēc marinēšanās fileju strēmelītes apgrilē, ik pa laikam uzpilinot marinādi.
Ēdienu pasniedz un dekorē ar diedzētu graudaugu asniņiem, lapiņām un balzamiko etiķi.