Cūkas fileja meža aveņu medū 2

Restorāns: ART HOTEL LAINE

Šefpavāre: Anita Ozoliņa

Cūkas fileja meža aveņu medū, Lielvārdes tumšajā alū, garšvielu marinādē ar ābolu biezeni un karamelizētiem dārzeņiem (4 porcijas)

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Marinādei pieber garšvielas: salviju, pētersīļus, piparmētras pēc gaumes un brīvas izvēles, pievieno 30 g meža aveņu medus, 1 laima sulu, 3 ēd. k. olīveļļas un iemarinē 1200 g cūkas filejas 5 °C temperatūrā aptuveni uz 2 – 3 dienām.

Pirms gaļas cepšanas pagatavo medus un alus novārījumu. Uzvāra 500 ml Lielvārdes tumšā alus kopā ar 75 g meža aveņu medus, 50 g brūnā cukura un 50 g sviesta, līdz šķidrums samazinājies vairāk nekā divkārt, atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Iemarinēto gaļu liek uz sausas, ļoti karstas pannas, cepot aprauj no abām pusēm brūnu, uzber sāli. Šo pašu pannu liek cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā, vispirms apziežot gaļu ar medus–alus novārījumu, un cep apmēram 15 – 20 min. Ik pēc 5 min cepšanu pārtrauc un gaļu apziež ar medus–alus novārījumu.

Paralēli sagatavo dārzeņus, tos blanšējot vai mazliet pavārot pēc savas gaumes. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, pievieno 1 tējk. ingvera, 20 g meža aveņu medus, tad dārzeņus uz mazas liesmas karamelizē 5 – 8 min.

Pēc cepšanas gaļu 10 – 12 min atpūtina, sagriež, kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ābolu biezeni un karamelizētajiem dārzeņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.