Ravioli ar meža aveņu medū sautētu vērša asti 2
Restorāns: GUTENBERGS
Šefpavārs: Ēriks Līvmanis
Ravioli ar Lielvārdes gaišajā alū un meža aveņu medū sautētu vērša asti, kazas sieru un spinātiem (4 porcijas)
Mīklai samaisa 400 g miltu ar 4 olām, pievieno 25 g olīveļļas, pēc garšas sāli, cukuru. Samaisīto mīklu liek ledusskapī 1 – 2 h atdzesēties.
Pildījumam nelielos gabaliņos sagriež 200 g selerijas saknes, 200 g burkānu, 200 g sīpolu. Dārzeņus apcep katlā, pievieno 800 g sagrieztas vērša astes, cep, līdz gaļa kļūst brūna. Apceptajiem produktiem pievieno 800 ml Lielvārdes gaišā alus – tā, lai pārsegtu dārzeņus un gaļu. Katlu liek uz 3 h lēni sautēties, pievieno 3 ēd. k. meža aveņu medus, sāli, piparus, lauru lapas, smaržīgos piparus. Gatavo gaļu atdala no kauliem un kopā ar dārzeņiem smalki sagriež, vāra atlikušajā buljonā, līdz vāroties tā daudzums uz pusi samazinās.
Plāni izrullē mīklu un izspiež apaļas formas. Uz mīklas aplīša savieto vērša astes un dārzeņu masu, uzliek virsū otru aplīti un ar dakšiņu saspiež augšējā un apakšējā mīklas aplīša maliņas tā, lai nav redzams pildījums. Reducētā vārošā buljonā liek sagatavotos ravioli, 400 g spinātu, vāra 4 – 5 min.
Ēdienu pasniedz tūlīt pēc vārīšanas, pārkaisītu ar kazas sieru un pēc gaumes ar dažādiem zaļumiem.