Medus un alus novārījumā mērcēta siļķes fileja 2
VALTERA RESTORĀNS
Šefpavārs: Artūrs Guziks
Siļķes fileja, mērcēta Lielvārdes kviešu alus un meža aveņu medus novārījumā, ar gailenēm, kartupeļu un mini cukīni ripiņām (4 porcijas)
Vāra katliņā 500 ml Lielvārdes kviešu alus ar 200 g meža aveņu medus līdz sīrupa konsistencei. Paņem apmēram 800 – 1000 g siļķu fileju, sagriež katrai porcijai trīs daļās un iemērc atdzesētā pagatavotajā sīrupā uz 2 – 3 h.
Izvāra 4 – 5 kartupeļus, sagriež ripās un izspiež apaļas formas.
Apcep 120 g gaileņu, kam pievieno 2 tējk. meža aveņu medus, tad tās 5 – 8 min karamelizē.
Ēdienu pasniedz, to izkārtojot uz taisnstūra formas akmens, pievienojot 100 – 150 g sadrupinātas rupjmaizes un ripiņās sagriezta mini cukīni. Dekorē ar 40 g BIO jogurta, 10 g diļļu, 5 g zilā bazilika, 5 g zaļā bazilika un 5 g citronbazilika.