Deviņas izsmalcinātas receptes ar meža aveņu medu 2
Lēni vārīta forele ar aveņu medus gurķi
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri. Viņi gatavoja ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets ir uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13., 20. un 27. oktobrī. Katra kārta būs veltīta citam medus veidam – meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri. Dalībniekiem būs vēl kāds uzdevums, proti, ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī Lielvārdes alus. Šoreiz iepazīstinām ar restorānā “Il Cibo del Papa” 13. oktobrī notiekošās pirmās kārtas ēdienu receptēm. Šajā kārtā tiks gatavoti ēdieni no meža aveņu medus un Lielvārdes alus.
MELNĀ KAĶA MĀJAS RESTORĀNS
Šefpavārs: Andrejs Kudravecs
Lēni vārīta forele ar meža aveņu medus gurķi, Lielvārdes kviešu alus želeju un foreles ikriem (4 porcijas)
Katlā 56 °C temperatūrā 18 min lēni vāra nelielos kubiciņos sagrieztus 200 g foreles kopā ar 30 ml vīnogu eļļas un 10 g citrona mizas.
Nomizo gurķi, atbrīvo no sēkliņām, sagriež mazās šķēlītēs un liek bļodiņā. Gurķim pievieno 2 ēd. k. meža aveņu medus, mazliet sāls, visu apmaisa un ievakuumē, liek 2 h ledusskapī dzesēties. Sasaldētos produktus izņem no vakuuma maisiņa, pievieno smalki sakapātus 4 g diļļu, 3 g piparmētru, 50 ml laima sulas, 30 g vīnogu eļļas, apmaisa.
Želejai vāra 200 ml Lielvārdes kviešu alus, pievieno 2 ēd. k. meža aveņu medus, līdz šķidrums ir samazinājies uz pusi. 100 ml auksta ūdens izmērcē 2 plāksnītes želatīna, pievieno uzkarsēto alu, apmaisa, uz 4 h liek ledusskapī.
Ēdienu pasniedz ar 20 g saldā krējuma un dekorē ar 20 g foreles ikru.