Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās 0

Restorāns: 32 AUGUSTS

Desertu meistare: Dace Tomsone

Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar Lielvārdes tumšā alus mērci un griķu medū karamelizētiem apelsīniem, citroniem, laimu (4 porcijas)

Reklāma
Reklāma

No tumšās šokolādes pagatavo tūtiņas.

TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Musam: 2 olu dzeltenumus, 100 g cukura ūdens peldē puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga, pievieno no 1 laima izspiestu sulu, uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, samaisa, pievieno 4 g izkausēta želatīna. Atsevišķā traukā saputo 150 ml saldā krējuma, ko iemaisa olu masā, uzmanīgi stingrās putās iecilā 2 saputotus olu baltumus.

Alus mērcei uz mazas uguns 2 h vāra 300 ml alus “Lielvārdes tumšais” kopā ar 100 g brūnā cukura, līdz mērce kļūst bieza kā medus.

CITI ŠOBRĪD LASA

No citrusaugļiem ar speciālu nazīti noņem garenas miziņas. Izgriež apelsīnu, citronu un laimu šķēlītes. Augļu miziņas un mīkstumus atstāj uz nakti griķu medū. Uzkarsē pannu, ātri apcep – karamelizē.

Pasniedzot uz šķīvja uzlej mērci, šokolādes caurulītē pilda citrona musu un dekorē ar karamelizētajiem augļiem un aromātiskajām miziņām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.