Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās 0
Desertu meistare: Dace Tomsone
Citrusaugļu muss šokolādes tūtiņās ar Lielvārdes tumšā alus mērci un griķu medū karamelizētiem apelsīniem, citroniem, laimu (4 porcijas)
No tumšās šokolādes pagatavo tūtiņas.
Musam: 2 olu dzeltenumus, 100 g cukura ūdens peldē puto, līdz masa ir gaiša un gaisīga, pievieno no 1 laima izspiestu sulu, uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, samaisa, pievieno 4 g izkausēta želatīna. Atsevišķā traukā saputo 150 ml saldā krējuma, ko iemaisa olu masā, uzmanīgi stingrās putās iecilā 2 saputotus olu baltumus.
Alus mērcei uz mazas uguns 2 h vāra 300 ml alus “Lielvārdes tumšais” kopā ar 100 g brūnā cukura, līdz mērce kļūst bieza kā medus.
No citrusaugļiem ar speciālu nazīti noņem garenas miziņas. Izgriež apelsīnu, citronu un laimu šķēlītes. Augļu miziņas un mīkstumus atstāj uz nakti griķu medū. Uzkarsē pannu, ātri apcep – karamelizē.
Pasniedzot uz šķīvja uzlej mērci, šokolādes caurulītē pilda citrona musu un dekorē ar karamelizētajiem augļiem un aromātiskajām miziņām.