Griķu nūdeles, karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu 0

FABRIKAS RESTORĀNS

Šefpavāre: Aiga Zvejniece

Griķu nūdeles, karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu un Lielvārdes tumšā alus mērci (4 porcijas)

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Saldējumam samaisa 2 olu dzeltenumus ar 100 g cukura. Uzvāra 70 ml piena, pievieno 65 g kazas siera, pievieno sajaukto olu. Masu liek ūdens peldē, maisa, līdz sabiezē, atdzesē, pievieno 250 ml saldā krējuma, 50 g sīrupa, liek saldējuma mašīnā (mājas apstākļos saldētavā), līdz iegūst saldējumu.

Uzvāra 100 g griķu nūdeļu, nokāš, atdzesē, pievieno 50 g griķu medus. Liek uz kēksa formām, veidojot groziņus, uzkarsētā cepeškrāsnī 10 min cep 160 °C.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sajauc kopā 150 ml alus “Lielvārdes tumšais” ar 2 olu dzeltenumiem, vanilīnu un cukuru pēc gaumes, liek ūdens peldē, puto, līdz izveidojas gaisīga masa.

Pasniedzot liek uz šķīvja nūdeļu groziņu, tajā iepildot brūkleņu ievārījumu, uzliek saldējumu un izdekorē ar gaisīgo alus mērci.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.