Griķu nūdeles, karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu 0
FABRIKAS RESTORĀNS
Šefpavāre: Aiga Zvejniece
Griķu nūdeles, karamelizētas griķu medū ar kazas siera saldējumu un Lielvārdes tumšā alus mērci (4 porcijas)
Saldējumam samaisa 2 olu dzeltenumus ar 100 g cukura. Uzvāra 70 ml piena, pievieno 65 g kazas siera, pievieno sajaukto olu. Masu liek ūdens peldē, maisa, līdz sabiezē, atdzesē, pievieno 250 ml saldā krējuma, 50 g sīrupa, liek saldējuma mašīnā (mājas apstākļos saldētavā), līdz iegūst saldējumu.
Uzvāra 100 g griķu nūdeļu, nokāš, atdzesē, pievieno 50 g griķu medus. Liek uz kēksa formām, veidojot groziņus, uzkarsētā cepeškrāsnī 10 min cep 160 °C.
Sajauc kopā 150 ml alus “Lielvārdes tumšais” ar 2 olu dzeltenumiem, vanilīnu un cukuru pēc gaumes, liek ūdens peldē, puto, līdz izveidojas gaisīga masa.
Pasniedzot liek uz šķīvja nūdeļu groziņu, tajā iepildot brūkleņu ievārījumu, uzliek saldējumu un izdekorē ar gaisīgo alus mērci.