Marinēta cūkgaļas fileja Lielvārdes gaišajā alū 0
Šefpavāre: Gunita Rolova
Marinēta cūkgaļas fileja Lielvārdes gaišajā alū, ingvera–griķu medū ar vārītām cūku pupām un ceptām gailenēm (4 porcijas)
Marinādei sarīvē ar smalko rīvi 150 g ingvera un sajauc ar 300 g griķu medus, pēc garšas pievieno sāli, piparus. Pielej 500 ml alus “Lielvārdes gaišais”, masu samaisa, marinādē ieliek četrus 300 – 350 g cūkgaļas filejas gabalus, liek marinēties uz 1,5 – 2 h 5 °C ledusskapī.
Noskalo ūdenī 400 g cūku pupu un vāra sālsūdenī 40 min.
Notīra, noskalo 500 g gaileņu, nosusina. Uzkarsētā pannā izkausē 150 g 82% saldkrējuma sviesta, cep gailenes 5 – 7 min.
Marinēto cūkgaļas fileju liek uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180 °C 6 – 8 min.
Ēdienu pasniedz, blakus izkārtojot vārītas cūku pupas, ceptas gailenes, pievieno 100 g dzērveņu, 100 g brūkleņu un 4 rozmarīna zariņus.