Griķu medus un Lielvārdes gaišā alus mērce ar tīģergarnelēm 0
Šefpavārs: Kārlis Mugins
Griķu medus un Lielvārdes gaišā alus mērce ar tīģergarnelēm, vistas fileju un tomātu putām (4 porcijas)
Mērcei sablenderē 15 g šalotes sīpolu, 50 ml alus “Lielvārdes gaišais”, 4 g apelsīna mizas, 50 g apelsīnu, 15 g griķu medus, 50 ml citronu sulas, 8 g “Dijon” graudu sinepju, sāli, piparus pēc brīvas izvēles. Produktus blenderējot, lēnā strūkliņā pievieno 60 ml olīveļļas, līdz mērce sabiezē.
Izspiež 200 ml svaigas tomātu sulas, pievieno 25 ml augstākā labuma balzamiko gaišo etiķi, sāli, izkausē 8 plāksnītes želatīna, samaisa, uzbriedina sulu un sapilda to sifonā. Iegūto masu liek uz 2 – 3 h ledusskapī 5 °C atdzesēties.
Atsevišķi uz lēnas uguns apcep vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles.
Ēdienu pasniedz, šķīvja pamatni noklājot ar medus un alus mērci, tad izkārto vistas filejas gabaliņus un tīģergarneles, uzpūš no sifona tomātu putas.