Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci 0

[caption id="attachment_449637" align="alignnone" width="1024"]
Foto – Michael Mitkovsky
Foto – Michael Mitkovsky[/caption]
Restorāns: BAR & GRILL RESTAURANT 36. LINE

Šefpavārs: Lauris Aleksejevs

Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci un alus mīklas grauzdiņiem (4 porcijas)

100 g sviesta lēni 5 min vāra sagrieztu 1 sīpolu, 3 ķiploku daiviņas un 2 ēd. k. griķu medus. Pievieno 120 ml Lielvārdes gaišā alus, 1 ēd. k. diļļu un turpina vārīt 10 min, pēc tam izkāš. Izkāstajam šķidrumam pievieno 2 olu dzeltenumus un saputo ūdens peldē.

Grauzdiņiem: 100 ml Lielvārdes gaišajā alū iejauc 2 ēd. k. kviešu miltu, 1 olu, sāli, sodu un cukuru pēc garšas, tad izmaisa, līdz ir viendabīga masa. Uzklāj plānu kārtiņu mīklas, cep 3 – 4 min uzkarsētā cepeškrāsnī 160 °C.

Ņem četrus gab. 200 – 250 g sīgas filejas, apkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas un apziež ar griķu medu, apcep no abām pusēm 3 min 140 °C.

Ēdienu pasniedz, sīgas fileju pārlejot ar mērci, veidojot burukuģa formu, čipsus iestiprina zivī. Dekorē ar zaļumiem un “olīvu zemi”.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.