Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci 0
Šefpavārs: Lauris Aleksejevs
Sīgas fileja ar griķu medus – Lielvārdes gaišā alus Sabajonas mērci un alus mīklas grauzdiņiem (4 porcijas)
100 g sviesta lēni 5 min vāra sagrieztu 1 sīpolu, 3 ķiploku daiviņas un 2 ēd. k. griķu medus. Pievieno 120 ml Lielvārdes gaišā alus, 1 ēd. k. diļļu un turpina vārīt 10 min, pēc tam izkāš. Izkāstajam šķidrumam pievieno 2 olu dzeltenumus un saputo ūdens peldē.
Grauzdiņiem: 100 ml Lielvārdes gaišajā alū iejauc 2 ēd. k. kviešu miltu, 1 olu, sāli, sodu un cukuru pēc garšas, tad izmaisa, līdz ir viendabīga masa. Uzklāj plānu kārtiņu mīklas, cep 3 – 4 min uzkarsētā cepeškrāsnī 160 °C.
Ņem četrus gab. 200 – 250 g sīgas filejas, apkaisa ar sāli, pipariem pēc garšas un apziež ar griķu medu, apcep no abām pusēm 3 min 140 °C.
Ēdienu pasniedz, sīgas fileju pārlejot ar mērci, veidojot burukuģa formu, čipsus iestiprina zivī. Dekorē ar zaļumiem un “olīvu zemi”.