Kūpināts zutis Lielvārdes kviešu alus un griķu medus glazūrā 0
Šefpavārs: Eduards Haritonovs
Kūpināts zutis Lielvārdes kviešu alus un griķu medus glazūrā ar rukolas salātiem, marinētām bietēm, grilētiem persikiem, mārrutku mērci un ‘Granny Smith’ ābolu šķēlītēm (4 porcijas)
Izvāra 4 bietes, atdzesē un sagriež kubiņos. Tos pārklāj ar marinādi, ko gatavo, samaisot 8 ēd. k. griķu medus, 350 ml Lielvārdes kviešu alus, 150 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas un 4 tējk. rīvētas apelsīna mizas. Biešu kubiņus ar marinādi liek uz 12 h ledusskapī 5 °C marinēties.
Mērcei sablenderē 200 g majonēzes ar 4 ķiploku daiviņām un 4 ēd. k. galda mārrutku.
Sagriež 4 persikus, apber ar cukuru un apgrilē.
Sagriež 500 g karsti kūpināta zuša 12 daļās un apziež ar glazūru, ko gatavo, vārot uz lēnas uguns 500 ml Lielvārdes kviešu alus, līdz paliek apmēram 150 ml alus koncentrāts, tam pievieno 4 ēd. k. griķu medu, uzkarsē un atdzesē. Zuti cep uzkarsētā cepeškrāsnī 3 – 5 min.
Ēdienu pasniedz ar 120 g rukolas salātu, šķēlītēs sagrieztiem 4 ‘Granny Smith’ āboliem un 50 g dzērveņu.