1939. gada 23. jūlijā. Kā ēdina Rīgas slimnīcās 0
Pirms 80 gadiem laikraksts “Rīts” ziņoja par plāniem uzlabot slimnieku uzturu Rīgas pilsētas slimnīcās. Pie jaunās slimnīcu ēdienkartes strādāja vairākas slavenās Kaucmindes mājturības institūta absolventes.
“No slimniekiem vairākkārt nācies dzirdēt sūrošanos par negaršīgiem un aukstiem ēdieniem slimnīcās. Pilsētas slimnīcās ēdienu karte esot stipri vienmuļa.
Dažreiz četras reizes pēc kārtas pasniedzot zivis, citu reiz atkal viens pēc otra sekojot vairāki gaļas ēdieni. Vasarā maz dodot svaigus salātus, bet ziemā savukārt neesot konservētu gurķu un citu augļu.
Slimnīcu vadība, kā mums paskaidro, mēģina dot slimniekiem labākos produktus, kādi attiecīgā gada laikā dabūjami. Grūtības ir ar tiem slimniekiem, kam ārsts ierobežojis vai pat pavisam noliedzis noteiktus ēdienus.
Tiem gribot negribot jāapmierinās ar vienmuļīgākiem ēdieniem, kur liela dažādība nav sasniedzama.
Grūtības līdz šim sagādājusi ēdienu sagatavošana 2. pilsētas slimnīcā, kur atsevišķas nodaļas atrodas diezgan tālu viena no otras, ēdienus izdalot, tie atdzisa un slimnieks saņēma jau aukstu vai labākā gadījumā uzsildītu ēdienu.
Turpmāk paredzēts novērst arī šīs neērtības, izbūvējot katrai nodaļai atsevišķu virtuvi, kur varēs ēdienu uzturēt siltu līdz izdalīšanai pa istabām.”