1937. gada 24. jūlijā Siguldā atklāts tilts pār Gauju 0

Pirms 80 gadiem laikraksts “Rīts” vēstīja par iepriekšējā dienā Siguldā notikušo 153 m garā dzelzsbetona tilta pār Gauju atklāšanu: “Vakar jau no agra rīta Sigulda bija karogota un karogiem un zaļumu vītnēm rotāts arī jaunais tilts pār Gauju, kur kuplā skaitā pulcējās Siguldas un apkārtnes iedzīvotāji un sabiedriskās organizācijas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimušo sirdis iekarot ir īsts izaicinājums
“Viņi grib mūsu zemi, un mēs viņiem tikai traucējam!” Alvis Hermanis liek visiem latviešiem atcerēties šo fotogrāfiju 11
Kokteilis
Kurš mazais suns tu esi pēc savas zodiaka zīmes? Vērsis – mopsis, Skorpions – čivava
Lasīt citas ziņas

Jaunās šosejas galā bija celti goda vārti, kuriem vienā pusē uzraksts: “Darbs mūsu dzīvība, drosme un brīvība”, bet otrā pusē “Tik vienotībā viss zied un zeļ”.”

Tiltu bija atklājis satiksmes ministrs Bernhards Einbergs, ārlietu ministram Vilhelmam Munteram un tieslietu ministram Hermanim Apsītim klātesot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc inženiera K. Tomeļa un arhitekta K. Gaiļa projekta veidotā būve agrākās pārceltuves tuvumā tika sākta 1934. gada septembrī.

Pabeigšanas brīdī tas bija lielākais dzelzsbetona tilts, kāds uz Latvijas ceļiem pastāvēja. Līdz ar tiltu vēl izbūvēja trīs kilometrus garo Siguldas–Turaidas šoseju.

1941. gada vasarā sarkanā armija atkāpjoties pirmskara Latvijas būvniecības lepnumu uzspridzināja. Tomēr 1950. gadā to atjaunoja iepriekšējā veidolā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.