Sāļie biezpiena pīrādziņi.
Sāļie biezpiena pīrādziņi.
Foto: Viktorija Kožemjakina

Ziemassvētkus gaidot: Sāļie biezpiena pīrādziņi 7

Ticējumi vēstī, ka Ziemassvētkos jāēd: zirņi, lai nav jāraud; bietes, lai būtu laba veselība; zivis, lai būtu nauda; kāposti spēkam; pīrāgi pārsteigumiem; apaļi cepumi, lai būtu daudz saules; putnu gaļa panākumiem; cūkgaļa laimei un piparkūkas mīlestībai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Lai izpildītu visas tradīcijas, bet Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” piedāvā vairākas receptes, ko celt svētku galdā. Šie ēdieni ir mūsdienīgi un veselīgi vienlaikus! Šīs dienas recepte – sāļie pīrādziņi!

Sāļie biezpiena pīrādziņi, lai nākamgad netrūktu pārsteigumu!

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavošanas laiks – 10 min + 20 min cepšanai

Sastāvdaļas:

• 400 g kārtainās bezrauga mīklas
• 300 g biezpiena (pēc iespējas sausāka)
• 1 ola
• 1 ēdamk. grieķu jogurta
• 30 g diļļu
• 30 g lociņu
• 50 g spinātu
• 1 ēdamk. sviesta
• 1 neliels, smalki sakapāts sīpols
• Sāls, pipari
• 1 ola pīrādziņu apsmērēšanai pirms likšanas krāsnī

Pagatavošana:

1. Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 min līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu.

2. Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisi līdz viendabīgai konsistencei.

3. Mīklas plāksnes atlaidini un sagriez uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi.

4. Uz katra mīklas kvadrāta liec pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloki divus pa diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī.

5. Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos). Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.