Ziemassvētkus gaidot: Sāļie biezpiena pīrādziņi 7
Ticējumi vēstī, ka Ziemassvētkos jāēd: zirņi, lai nav jāraud; bietes, lai būtu laba veselība; zivis, lai būtu nauda; kāposti spēkam; pīrāgi pārsteigumiem; apaļi cepumi, lai būtu daudz saules; putnu gaļa panākumiem; cūkgaļa laimei un piparkūkas mīlestībai.
Lai izpildītu visas tradīcijas, bet Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar “Elvi” piedāvā vairākas receptes, ko celt svētku galdā. Šie ēdieni ir mūsdienīgi un veselīgi vienlaikus! Šīs dienas recepte – sāļie pīrādziņi!
Sāļie biezpiena pīrādziņi, lai nākamgad netrūktu pārsteigumu!
Gatavošanas laiks – 10 min + 20 min cepšanai
Sastāvdaļas:
• 400 g kārtainās bezrauga mīklas
• 300 g biezpiena (pēc iespējas sausāka)
• 1 ola
• 1 ēdamk. grieķu jogurta
• 30 g diļļu
• 30 g lociņu
• 50 g spinātu
• 1 ēdamk. sviesta
• 1 neliels, smalki sakapāts sīpols
• Sāls, pipari
• 1 ola pīrādziņu apsmērēšanai pirms likšanas krāsnī
Pagatavošana:
1. Sviestā apcep sīpolus, pievieno tiem smalki sakapātus spinātus, lociņus un dilles, apcep ~3 min līdz zaļumi izdalījuši visu šķidrumu.
2. Bļodā sajauc biezpienu ar olu, grieķu jogurtu, pievieno masai apceptus zaļumus, sāli, piparus, visu samaisi līdz viendabīgai konsistencei.
3. Mīklas plāksnes atlaidini un sagriez uz pusēm, lai veidojas nelieli mīklas kvadrātiņi.
4. Uz katra mīklas kvadrāta liec pa ēdamkarotei biezpiena maisījuma, pārloki divus pa diagonāli pretējos mīklas stūrīšus pār pildījumu un savieno viducītī.
5. Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī (180-190 grādos). Cep ~20 minūtes, kamēr pīrādziņi ir zeltaini un izskatās gatavi.