Kartupeļu sacepums 7
Izcils sacepums visiem dzīves gadījumiem. Viena no labākajām receptēm!
Sastāvdaļas:
1,8 kg sarkano kartupeļu;
1/4 glāzes saldkrējuma sviesta ( sasmalcināt mazos gabaliņos);
2 glāze vistas krēmzupas (no miltiem, piena un vistas buljona);
2 glāze krējuma;
1/3 glāzes sīki sagriezta;
1/2 glāzes sarīvēta čedaras siera;
2 tējkarotes sāls;
1 tasīte sasmalcinātu kukurūzas pārslu;
2 ēdamkarotes izkausēta saldkrējuma sviesta;
Nomazgājiet, uzvāriet, atdzesējiet un notīriet kartupeļus. Vidējā kastrolī uzkarsējiet sviestu, krēmzupu, krējumu, krējumu, sīpolus un sāli. Gatavojiet kamēr sviests nav izkusis, noņemiet no uguns un samaisiet kopā ar sieru.
Sieram nav jābūt pilnībā izkusušam. Sajauciet 2/3 maisījuma ar sasmalcinātiem kartupeļiem. Ielejiet ar sviestu ieziestā cepamajā formā. Uzlejiet virsū atlikušo mērci. Uzkaisiet kukurūzas pārslas. Cepiet 40 minūtes.