“Samosa pīrāgs” 7
Šo šedevru ir grūti aprakstīt. Labāk vienu reizi pamēģināt!
Sastāvdaļas:
3 tējkarotes šī sviesta vai saldkrējuma sviesta;
1 vidējs sīpols, smalki sagriezts;
1 halapeņjo pipars, sīki sagriezts;
3 daiviņas sagriezta ķiploka;
0,5 g vistas vai tītara filejas;
2 ēdamkarotes karija pulvera;
1/2 tējkarotes kurkumas;
600 g kartupeļu, sagriezti kubiņos;
1 krūzīte ūdens;
1 krūzīte svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu;
1/2 glāzes sējas koriandra jeb kinza;
1 loksne kārtainās mīklas
Sāls.
Sviestu uzkarsējam lielā kastrolī uz vidējas uguns. Pievienojam sīpolus un apcepam līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu. Pievienojam halapeņjo, ķiplokus un gatavojam 1 minūti. Tad pievienojam vistu, kariju un 1,5 tējkarotes sāls. Kad vista ir pusgatava, pieberam kubiņos sagrieztos kartupeļus un pielejam ūdeni.
Gatavojam, apmaisot aptuveni 25 minūtes, kamēr vista kļūst mīksta, pievienojam kinzu, garšvielas, sāli.
Liekam pildījumu uz mīklas, izveidojam nelielas spraudziņas, kur izplūst tvaikam. Cepam 200 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes, kamēr pīrāga garoziņa iegūst zeltainu krāsu.