Ideāli kartupeļi frī 7
Visi mājās gatavotie ēdieni ir daudzkārt gardāki nekā citviet gatavotie. To pierāda arī šī frī kartupeļu recepte.
Sastāvdaļas:
1,3 kg kartupeļu;
Ledus;
1 citrona sula;
3 l saulespuķu, zemesriekstu vai rapšu eļļas
Sāls.
Jums būs nepieciešams sešlitrīgs cepamais trauks, kazans (čuguna katls ar biezām malām) vai čuguna kastrolis. Kartupeļus sagriežam salmiņos (nenotīrītus) aptuveni 9-15 cm garumā un 1,5 cm platumā. Sagrieztos kartupeļus ieberiet bļodā ar aukstu ūdeni, lai izvairītos no oksidēšanās. Nomazgājiet kartupeļus, aplejiet ar aukstu ūdeni, pievienojiet pāris sauju ledus kubiciņu un citrona sulu. Atdzesējiet divas stundas.
Tad sākam vārīšanu. Ielejiet katlā eļļu 12 cm dziļumā, uzkarsējiet to un kārtīgi nosusiniet kartupeļus virtuves dvielī. Cepiet nelielās partijās 4-6 minūtes, kamēr kartupeļi iegūst viegli zeltaini brūnganu krāsu. Kartupeļus izņemt no cepamā trauka ērti var ar caurduri vai virtuves knaiblēm. Gatavos kartupeļus apkaisiet ar sāli un tūlīt celiet galdā ar ketčupu vai bez tā.