Saldie kartupeļi ar kraukšķīgām sēnēm 7
! Jūs sajutīsieties kā īsts šefpavārs, kad jums izdosies īstenot šo recepti!
Sastāvdaļas:
1 liels saldais kartupelis, sagriezts daļiņās;
1 sagriezta selerijas sakne;
1 rācenis, sagriezts daļiņās;
Olīveļļa;
2 tasītes šitaki vai citas sēnes, sagrieztas gareniski;
1–2 tējkarotes sojas mērces;
Sāls, pipari, kaltētu garšaugu maisījums pēc garšas:pētersīļi, oregano, rozmarīns, timiāns, paprika vai kajēnas pipari;
Kukurūzas milti.
Mērce ar tahini:
1/3 tasītes tahini;
1/3 glāzes ūdens;
1 sakapāta ķiploku daiviņa;
Sula, kas izspiesta no 1/2 citrona;
1/4 tējkarotes sāls;
1 ēdamkarote pārtikas rauga;
1 šķipsniņa sarkano piparu
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem, uz pergamenta liekam sēņu gabaliņus, kas aplieti ar sojas mērci. Cepam aptuveni 50 minūtes, apgrozot katras 15 minūtes. Ļaujam atdzist.
Pa to laiku blenderī pagatavojam mērci. Uz cepešpannas, kurā ieklāts pergaments, apslacīts ar olīveļļu, liekam dārzeņus, apkaisām ar sāli, pipariem un garšvielām pēc jūsu gaumes. Pieberam kukurūzas miltus, kas piedos ēdienam skaistu un kraukšķīgu garoziņu. Cepam, samaisām ar sēnēm un pasniedzam galdā.