Klasiskie krāsnī cepti kartupeļi 7
Jums būs nepieciešamas tikai 4 sastāvdaļas, lai pagatavotu šo brīnišķīgo ēdienu.
Sastāvdaļas:
1,3 kg kartupeļu;
4 ēdamkarotes sviesta un vēl nedaudz cepšanai;
2,5 tasītes saldā krējuma;
Sāls un pipari.
Uzsildiet cepeškrāsni, nomizojiet kartupeļus un ielieciet tos bļodā ar aukstu ūdeni. Apziediet ar sviestu cepampannu vai cepamo trauku. Sagrieztas kartupeļu šķēlītes lieciet cepampannas vai sekla kastroļa dibenā, nedaudz uzkaisām sāli un piparus.
Pēc tam ieliekam vēl vairākas kartupeļu kārtas, katru kārtu apbārstot ar sāli un pipariem. Aplejam kartupeļus vienmērīgi ar saldo krējumu, lai tas nedaudz tos nosegtu. Vēl nedaudz sviesta, bet pēc tam cieši apsedzam ēdienu ar foliju un liekam cepeškrāsnī. Cepam 30 minūtes. Noņemam foliju un ļaujam cepeškrāsnī nostāvēties vēl pusstundu.