Pīrāgs ar saldajiem kartupeļiem 7

Piešķiriet ēdienam spilgtu akcentu, pievienojot ķiplokus un pikanto čili sviestu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:
2–3 lieli saldie kartupeļi;
4 plāksnes atsaldētas kārtainās mīklas;
1 ola (mazliet sakulta);
2 ēdamkarotes kazas vai cita maiga siera;
4 ēdamkarotes olīveļļas (1 karote, lai sagatavotu kartupeļus, un 3 karotes ķiplokiem vai čili sviestam);
1 vidējs sarkanais čili (izņemt sēklas, sakapāt);
2 ķiploka daiviņas (sakapāt);
2 tējkarotes parastā pētersīļa lapu;
Sāls, pipari.

Sagriežam kartupeļus plānās šķēlītēs, uzsildām cepeškrāsni. Apslakiet kartupeļus ar olīveļļu un cepiet 15-20 minūtes 200 grādu temperatūrā, kamēr tie kļūst mīksti, bet malas nav brūnas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr cepas kartupeļi, var sagatavot kārtaino mīklu – izlieciet mīklas plātnes uz pergamenta papīra, apziediet ar olu, pēc tam uzberiet sieru uz visas virsmas, bet malās atstājiet nedaudz brīvas vietas. Pēc tam uzlieciet virsū kartupeļu šķēlītes, uzberiet sāli un piparus.
Tad sagatavojam mērci. Bļodiņā samaisām kopā čili, ķiploku, pētersīļus un sviestu, pieberam sāli un piparus un uzlejam to virsū gatavajam pīrāgam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.