Pīrāgs ar saldajiem kartupeļiem 7
Piešķiriet ēdienam spilgtu akcentu, pievienojot ķiplokus un pikanto čili sviestu.
Sastāvdaļas:
2–3 lieli saldie kartupeļi;
4 plāksnes atsaldētas kārtainās mīklas;
1 ola (mazliet sakulta);
2 ēdamkarotes kazas vai cita maiga siera;
4 ēdamkarotes olīveļļas (1 karote, lai sagatavotu kartupeļus, un 3 karotes ķiplokiem vai čili sviestam);
1 vidējs sarkanais čili (izņemt sēklas, sakapāt);
2 ķiploka daiviņas (sakapāt);
2 tējkarotes parastā pētersīļa lapu;
Sāls, pipari.
Sagriežam kartupeļus plānās šķēlītēs, uzsildām cepeškrāsni. Apslakiet kartupeļus ar olīveļļu un cepiet 15-20 minūtes 200 grādu temperatūrā, kamēr tie kļūst mīksti, bet malas nav brūnas.
Kamēr cepas kartupeļi, var sagatavot kārtaino mīklu – izlieciet mīklas plātnes uz pergamenta papīra, apziediet ar olu, pēc tam uzberiet sieru uz visas virsmas, bet malās atstājiet nedaudz brīvas vietas. Pēc tam uzlieciet virsū kartupeļu šķēlītes, uzberiet sāli un piparus.
Tad sagatavojam mērci. Bļodiņā samaisām kopā čili, ķiploku, pētersīļus un sviestu, pieberam sāli un piparus un uzlejam to virsū gatavajam pīrāgam.