Krāsainie kartupeļi frī 7
Apetītlīgs ēdiens tiem, kuriem garšo izkusis siers.
Pamata sastāvdaļas:
4–6 kartupeļi;
1/4 krūzītes olīveļļas;
Jūras sāls, svaigi malti pipari, iecienītās garšvielas, sāls.
Mērce:
1 glāze krējuma;
1/2 tasītes krējuma mērces ar lokiem, ķiploku, zaļumiem un garšvielām;
1/4 glāzes piena.
Pildījums:
1 tasīte vai vairāk rīvēta siera;
1/2 tasīte sarīvētas mocarellas;
1/2 tasītes bekona gabaliņu;
1/4 tasītes zaļo lociņu.
Sagriežam kartupeļus plānās šķēlītēs. Liekam uz cepešpannas, kurā ieklāta folija, apslakām ar olīveļļu un viegli samaisām. Apkaisām ir sāli un pipariem. Cepam 200 grādu temperatūrā 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar dakšiņu.
Apziežam ar mērci (ar 3/4 no kopējā daudzuma) lielu šķīvi, liekam tajā karstos kartupeļus, aplejam ar atlikušo mērci. Apkaisām ar pildījumu. Sagaidām kamēr izkūst siers un ķeramies pie maltītes.