Divreiz cepti kartupeļi 7
Šādā veidā sagatavoti kartupeļi ir laba uzkoda pie pamatēdiena. Lielisks variants vakariņām vasarnīcā.
Sastāvdaļas:
4 vidēji kartupeļi;
1/2 glāzes krējuma;
1/4 glāzes piena;
1/4 glāzes margarīna;
1/2 glāzes rīvēta siera;
1/2 tējkarote siera;
1/4 tējkarotes melno piparu;
4 šķēles bekona.
Mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī cepam kartupeļus 200 grādu temperatūrā līdz gatavībai. Ļaujam nedaudz atdzist. Noņemam no katra kartupeļa ārējo slāni, ieliekam to bļodiņā un sajaucam ar margarīnu.
Pievienojam pienu, krējumu, sieru, sāli un piparus. Ieliekam masu bedrītēs, kas izveidojušās uz kartupeļiem, ar nelielu kaudzīti. Pa virsu liekam bekona šķēlītes. Un vēlreiz liekam cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.