Ceptas kartupeļu bumbiņas ar sieru 7
Mīkstās un kraukšķīgās bumbiņas ir katra gardēža sapnis.
Sastāvdaļas:
620 g kartupeļu, notīrīti un sagriezti ceturtdaļās;
2 tējkarotes “Taco” garšvielas;
100 g moracellas siera, sagriezta kubiņos;
3/4 glāzes panējuma;
2 olas;
Sviests cepšanai;
Jūras sāls.
Vāriet kartupeļus līdz gatavībai. Pagatavojiet biezeni un atstājiet atdzist. Sadaliet biezeni 16 bumbiņās, uzspiediet uz katras bumbiņas centra un aizpildiet bedrītes ar siera kubiņiem. Pēc tam ietiniet kartupeli sierā. Panējiet kartupeļu bumbiņas rīvmaizē, iemērciet sakultā olā, bet pēc tam – atkal panējumā.
Apcepiet bumbiņas pa daļām un mērenas liesmas, kamēr tās iegūst zeltaini brūnganu nokrāsu. Kartupeļu bumbiņas gatavo aptuveni 1 minūti. Tās var pasniegt ar jūsu iemīļoto mērci.