Kartupeļu vēdeklīši ar sieru 7
Vienkārši brīnišķīgi! Sātīgi un garšīgi. Lieliski garšos, atpūšoties ārpus pilsētas. Visi būs sajūsmā.
Sastāvdaļas:
0,5 kg nelielu kartupeļu (vienai porcijai);
Olīveļļa;
Siera šķēlītes;
Krējums;
Gatavs sagriezts bekons;
Zaļie lociņi;
Sāls.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem, ieklājiet cepamajā plātnē alumīnija foliju. Ar asu nazi izdariet iegriezumus katrā kartupelī, bet ne līdz galam, tā, lai veidotos “vēdeklītis”. Uzlieciet kartupeļus uz cepamās plātnes. Ieziediet tos ar olīveļļu un apkaisiet ar sāli.
Cepam 30 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst mīksti. Liekam siera šķēlītes iegriezumu vietās. Gatavojam vēl 5-10 minūtes, kamēr siers nav izkusis. Nedaudz atdzesējam un pievienojam krējumu, bekonu un zaļos lociņus. Pasniedzam ēdienu siltu.