Kartupeļu bulciņas 7
Izmēģiniet kaut ko jaunu! Pagatavojiet izcilas bulciņas no vienkāršām sastāvdaļām.
Ieraugam:
125 g miltu;
125 g silta ūdens;
1 g ātri šķīstošā rauga.
Mīkla:
Ieraugs;
250 g miltu;
125 g pilngraudu miltu;
180 g ūdens;
2 g rauga;
150 g ceptu kartupeļu.
Samaisiet ierauga sastāvdaļas un nolieciet siltā vietā uz 12-16 stundām. Pēc tam visas sastāvdaļas, izņemot kartupeļus, ielieciet bļodā. Labi samaisiet, pēc tam pievienojiet kartupeļus un vēlreiz samaisiet. Mīklai ir jābūt pietiekami lipīgai. Uzlieciet mīklu uz virsmas, kas viegli nokaisīta ar miltiem un atstājiet uzbriest uz 2 stundām. Pēc stundas samīciet vēlreiz.
Izveidojiet no mīklas bumbiņas un uz 20 minūtēm uzlieciet uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Nedaudz saviļājiet, lai bumbiņas būtu aptuveni 12 cm lielumā.
Lieciet cepamajā formā, var apbārstīt ar sezama, magoņu vai linsēklām. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 215 grādiem un cepiet līdz bulciņas nedaudz apbrūnē.