Kartupeļu pankūkas ar kūpinātu lasi un omleti 7
Kartupeļi brokastīs? Kāpēc gan ne? Spīdoša ideja!
Sastāvdaļas:
500 g kartupeļu miltu;
100 g kviešu miltu;
1 neliels saišķītis zaļo lociņu;
2 nelieli gabaliņi sviesta;
1/2 tējkarotes cepamā pulvera;
Olīveļļa;
5 lielas olas;
200 g kūpināta laša;
Pāris sauju kressalātu;
1 citrons, sagriezts daļiņās;
Sāls, pipari.
Sagrieziet kartupeļus 2,5 cm gabaliņos un vāriet sālītā ūdenī aptuveni 7 minūtes. Nolejiet ūdeni, ļaujiet atdzist, pēc tam ielieciet tukšā kastrolī un pievienojiet miltus. Viegli samīciet visu kopā, pievienojiet smalki sagrieztus lociņus, sviestu un cepamo pulveri, bet pēc tam visu samīciet. Var pievienot rīvētu sieru.
Uzkarsējiet lielu pannu (aptuveni 32 cm) uz vidējas uguns un pievienojot olīveļļu. Cepiet pankūkas no abām pusēm, kamēr tās iegūst zeltainu krāsu.
Pagatavojiet maigu omleti un uz katras pankūkas uzlieciet kūpinātā laša gabaliņu un nedaudz kressalātu. Nedaudz apslakiet ar olīveļļu pasniedziet kopā ar citrona daiviņām (sulas izspiešanai).