Cepti kartupeļi ar zaļumiem 7
Zaļumi un kartupeļi – īsta harmonija!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi;
Olīveļļa;
Timiāns vai rozmarīns;
Jūras sāls;
Melnie pipari;
Pētersīļi;
Zaļie lociņi.
Sākumā notīriet kartupeļus, bet pēc tam ievietojiet tos kastrolī ar sālītu ūdeni. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet līdz gatavībai uz mērenas uguns. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ievietojiet tajā tukšu cepampannu. Sagrieziet kartupeļus, ielieciet tos bļodā ar olīveļļu, timiānu vai rozmarīnu, sāli un pipariem.
Kad krāsns sakarsusi, uzlieciet kartupeļus uz cepampannas, novietojiet to uz cepamās plātnes un cepiet 30 minūtes. Pasniedziet ar svaigiem pētersīļiem un zaļajiem lociņiem.