Kartupeļu pica “Peperoni” 7
Lūk, vēl viens gards un oriģināls kartupeļu ēdiens, ar ko iepriecināt savus mīļos!
Sastāvdaļas:
4–5 kartupeļi;
Čedaras vai mocarellas siers;
Asas salami desas luņķis;
Sāls un pipari;
Panējums (pēc vēlēšanās);
Olīveļļa;
Parmezāns;
Spageti mērce vai kečups.
Nomazgājiet kartupeļus un ieziediet tos ar olīveļļu un sāli, bet pēc tam ietiniet tos alumīnija folijā. Var izveidot nelielas spraudziņas un cept cepeškrāsnī.
Kad kartupeļi ir līdz pusei gatavi, sagrieziet tos uz pusēm un ieziediet ar olīveļļu, apbārstiet ar panējumu un cepiet līdz kartupeļi iegūst zeltainu nokrāsu.
Pēc tam uz katras karstās kartupeļu pusītes liekam karotīti mērces, nedaudz siera un virsū “Peperoni” desu, bet tad – apkaisām ar sāli un pipariem. Cepam vēl 15 minūtes, kamēr garoziņa kļūst zeltaini brūna. Pēc vēlēšanās apkaisām ar parmezānu un zaļajiem lociņiem.