5. Gaļa ir sasalusi? 0
Tā jāatkausē aukstā, nevis karstā ūdenī. Tāpat rīkojas arī ar saknēm.
6. Gaļa ir piedegusi?
Šķidrums, kurā gaļa ir sautējusies, jālej ārā. Apdegumu nogriež un no sīpola, taukvielas, tomātu biezeņa vai pāris svaigiem tomātiem, sāls un ūdens pagatavo jaunu šķidrumu, ļauj tam labi savārīties, pievieno miltu tumi un šajā mērcē liek sagrieztu gaļu uz laiku ievilkties. Tad pasniedz galdā.
7. Sviests vairs nav tik svaigs?
Tas spaidot jāpārmazgā aukstā sālsūdenī. Ieteicams pārkausēt un izlietot cepšanai.
8. Cepumi vai torte ir pārāk brūni?
Cepumu labi atdzesē un ar mazu rīvīti visapkārt norīvē brūnumu. Ar nazi kasīt nedrīkst!
9. Rauga mīkla neuzrūgst?
Mīklā iemīca vai iejauc paciņu cepampulvera un tūlīt cep.
10. Krēms nesarec?
To iepilda glāzēs un grezno ar putukrējumu.