Foto-Shutterstock

15 gudras saimnieces viltības, ko zināja jau mūsu vecmāmiņas 0

1. Kā iztīrīt kaļķakmens nosēdumus?

Tējkannas attīrīšanai no kaļķakmens lieti noderēs marināde, kas palikusi burkā pēc gurķu vai tomātu notiesāšanas. Marināde ar visām garšsaknēm jāielej tējkannā un apmēram stundu jāvāra uz mērenas uguns. Lai efekts būtu vēl pilnīgāks, šī procedūra jāatkārto vēl divas trīs reizes. Marināde būs attīrījusi tējkannas sienas. Tad marināde jāizlej un tējkanna rūpīgi jāizskalo ar spēcīgu ūdens strūklu.

Reklāma
Reklāma

2. Kas jādara, ja zupa ir pārāk šķidra?

Receptes
Tu tos ēdi zaļus/svaigus? Tā vairāk nedari! 5 dārzeņi, kuri pirms ēšanas jānovāra
TESTS. Šis tiek dēvēts par pasaulē vieglāko testu, bet tikai retais var atbildēt ar 100% precizitāti
“Es iegādājos šo automašīnu vēl pirms Masks bija sajucis prātā.” Cilvēki masveidā atsakās no “Tesla”. Sācies uzņēmuma boikots?
Lasīt citas ziņas

Ja nav vairs laika un iespēju zupā ielikt vajadzīgos produktus, var darīt tā: aukstā pienā vai ūdenī iejauc nedaudz miltu, krietni izmaisa un šo šķidrumu, zupai vāroties, piejauc klāt.

3. Zupa ir par sāļu?

Nomizo pāris nevārītu kartupeļu, ieliek zupas katlā un vāra kopā ar zupu apmēram 15 minūtes. Bezgaļas zupai var pieliet nedaudz piena, kas garšu uzlabos.

4. Zupa ir bezgaršīga?

CITI ŠOBRĪD LASA

Zupai pieliek buljona ekstraktu vai zupu no paciņas. Pavāra kādu laiciņu visu kopā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.