Foto – elperiodico.com

Tumšā šokolāde var paaugstināt labā holesterīna līmeni, bet samazināt sliktā holesterīna līmeni 13

Tumšā šokolāde ir populārs līdzeklis, kas var palīdzēt uzlabot sirds veselību, samazinot slikto holesterīnu. Pētījumi liecina, ka kombinācija no mandelēm, tumšās šokolādes un nesaldināta kakao var būtiski samazināt zema blīvuma lipoproteīnu līmeni cilvēkiem ar lieko svaru un aptaukošanos.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Kakao sviests, kas piešķir šokolādei tās bagātīgo garšu, satur gan veselīgos mononepiesātinātos taukus, kas līdzīgi tiem, ko atrod olīveļļā, gan arī piesātinātos taukus. Lai gan pētījumi liecina par šokolādes pozitīvo ietekmi uz holesterīnu, ir svarīgi atcerēties, ka pārāk daudz piesātināto tauku var negatīvi ietekmēt sirdi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.