Tumšā šokolāde var paaugstināt labā holesterīna līmeni, bet samazināt sliktā holesterīna līmeni 13
Tumšā šokolāde ir populārs līdzeklis, kas var palīdzēt uzlabot sirds veselību, samazinot slikto holesterīnu. Pētījumi liecina, ka kombinācija no mandelēm, tumšās šokolādes un nesaldināta kakao var būtiski samazināt zema blīvuma lipoproteīnu līmeni cilvēkiem ar lieko svaru un aptaukošanos.
Kakao sviests, kas piešķir šokolādei tās bagātīgo garšu, satur gan veselīgos mononepiesātinātos taukus, kas līdzīgi tiem, ko atrod olīveļļā, gan arī piesātinātos taukus. Lai gan pētījumi liecina par šokolādes pozitīvo ietekmi uz holesterīnu, ir svarīgi atcerēties, ka pārāk daudz piesātināto tauku var negatīvi ietekmēt sirdi.