Foto – elperiodico.com

Tumšā šokolāde var paaugstināt labā holesterīna līmeni, bet samazināt sliktā holesterīna līmeni 13

Tumšā šokolāde ir populārs līdzeklis, kas var palīdzēt uzlabot sirds veselību, samazinot slikto holesterīnu. Pētījumi liecina, ka kombinācija no mandelēm, tumšās šokolādes un nesaldināta kakao var būtiski samazināt zema blīvuma lipoproteīnu līmeni cilvēkiem ar lieko svaru un aptaukošanos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO, VIDEO. Īsta sapņu pils! Baiba Sipeniece-Gavare ļauj ieskatīties savā mājā, ko uzcēlis viņas vīrs
TV24
“Kurš vainīgs, ka mājās ir karš?” Daļa krievu ultrapatriotu sākuši aizdomāties, ka Krievijas karš pret Ukrainu sagrauj valsti
TV24
“Kas ir šie cilvēki? Pēc studentiem viņi īsti neizskatās…” Pabriks rosina noskaidrot, kāpēc Latvijā vērojams trešo valstu imigrantu pieplūdums
Lasīt citas ziņas

Kakao sviests, kas piešķir šokolādei tās bagātīgo garšu, satur gan veselīgos mononepiesātinātos taukus, kas līdzīgi tiem, ko atrod olīveļļā, gan arī piesātinātos taukus. Lai gan pētījumi liecina par šokolādes pozitīvo ietekmi uz holesterīnu, ir svarīgi atcerēties, ka pārāk daudz piesātināto tauku var negatīvi ietekmēt sirdi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.