Tā cīnās pret brīvajiem radikāļiem un var būt nozīmīga vēža profilaksē 13
Lai gan pētījumi vēl turpinās, ir daži pierādījumi, kas liecina, ka tumšā šokolāde varētu būt noderīga vēža profilaksē. Tumšajā šokolādē esošie antioksidanti aizsargā mūsu šūnas no brīvajiem radikāļiem, kas ir saistīti ar novecošanu un dažādām slimībām, tostarp vēzi.
Kad mūsu organismā uzkrājas pārāk daudz brīvo radikāļu, tie sāk bojāt šūnas, kas ilgtermiņā var izraisīt nopietnas slimības. Pētījumi liecina, ka šokolādē esošie antioksidanti var palīdzēt aizsargāt šūnas no šiem bojājumiem. Tomēr, lai iegūtu vislielāko labumu, ieteicams antioksidantus uzņemt no augļiem un dārzeņiem.
Šokolāde ir labs magnija avots, un magnijs ir būtisks elements mūsu imūnsistēmas darbībai. Pētījumi uz dzīvniekiem un šūnām liecina, ka magnijs var palīdzēt imūnsistēmai cīnīties ar slimībām. Tomēr, lai iegūtu šādu efektu no šokolādes, būtu jāpatērē daudz lielāks daudzums, nekā parasti ieteicams.