Foto – elperiodico.com

Tā cīnās pret brīvajiem radikāļiem un var būt nozīmīga vēža profilaksē 13

Lai gan pētījumi vēl turpinās, ir daži pierādījumi, kas liecina, ka tumšā šokolāde varētu būt noderīga vēža profilaksē. Tumšajā šokolādē esošie antioksidanti aizsargā mūsu šūnas no brīvajiem radikāļiem, kas ir saistīti ar novecošanu un dažādām slimībām, tostarp vēzi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO, VIDEO. Īsta sapņu pils! Baiba Sipeniece-Gavare ļauj ieskatīties savā mājā, ko uzcēlis viņas vīrs
Kokteilis
Vēzis – sfinkss, Lauva – meinkūns. Kura kaķu šķirne ir piemērota katrai zodiaka zīmei 13
TV24
“Kurš vainīgs, ka mājās ir karš?” Daļa krievu ultrapatriotu sākuši aizdomāties, ka Krievijas karš pret Ukrainu sagrauj valsti
Lasīt citas ziņas

Kad mūsu organismā uzkrājas pārāk daudz brīvo radikāļu, tie sāk bojāt šūnas, kas ilgtermiņā var izraisīt nopietnas slimības. Pētījumi liecina, ka šokolādē esošie antioksidanti var palīdzēt aizsargāt šūnas no šiem bojājumiem. Tomēr, lai iegūtu vislielāko labumu, ieteicams antioksidantus uzņemt no augļiem un dārzeņiem.

Šokolāde ir labs magnija avots, un magnijs ir būtisks elements mūsu imūnsistēmas darbībai. Pētījumi uz dzīvniekiem un šūnām liecina, ka magnijs var palīdzēt imūnsistēmai cīnīties ar slimībām. Tomēr, lai iegūtu šādu efektu no šokolādes, būtu jāpatērē daudz lielāks daudzums, nekā parasti ieteicams.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.